COMENZI, PLATI, LIVRARE

CUM COMAND?

Pasul 1. Adaugi produsele in cos

Adauga produsele dorite in cosul tau de cumparaturi, accesand butonul „Comanda”. Poti adauga oricate produse doresti. De asemenea, poti elimina sau aduga produse in cos, accesand butoanele „Goleste” sau „Modifica”. Asigura-te ca ai introdus in cos toate produsele pe care ti le dorest si da click pe butonul „Incheie Comanda”.

Pasul 2. Introdu datele tale

La pasul 2, te loghezi in cont, daca ai deja un cont de utilizator pe site-ul nostru sau te inregistrezi pe site. Pentru a te inregistra, iti introduci datele: nume, adresa de facturare si de livrare, detaliile de contact. Ulterior, vei putea trece la urmatorul pas al comenzii, doar accesand contul tau de pe Utilul.ro, fara a mai fi nevoie sa iti introduci datele la fiecare comanda.

Acesta este ultimul pas in procesul de plasare a comenzii, prin care se face validarea finala a tranzactiei. Primesti pe email toate detaliile privind comanda ta, inclusiv factura aferenta comenzii. 

Cum platesc?

Plata se poate face:
– in numerar, la livrare (sistem ramburs).
– prin banca: daca preferati aceasta modalitate de plata, va rugam sa ne anuntati; un reprezentant se va ocupa de toate detaliile (factura proforma, confirmare plata etc.) astfel incat comanda dvs. sa fie livrata in cel mai scurt timp. Livrarea produselor se va face numai dupa intrarea banilor in contul nostru. Confirmarea platii poate dura intre 24 si 48 de ore.

Expeditie si livrare

        Pentru produsele de pe stoc: livrarea in tara se face in termen de maxim 48 de ore (doua zile lucratoare) pentru comenzile finalizate si confirmate pana la ora 12:30 si in termen de 72 de ore (trei zile lucratoare) pentru comenzile finalizate dupa aceasta ora. Pentru produsele care nu sunt pe stoc si se aduc pe comanda: clientii sunt informati despre timpul de aprovizionare cand plaseaza comanda. Plasarea comenzii inseamna acceptarea termenului de livrare.

Comenzile inregistrate sunt livrate conform modalitatii alese si a informatiilor furnizate in procesul de comanda. Va rugam sa verificati corectitudinea datelor inscrise, iar in cazul in care apar erori sau doriti modificari sa ne contactati pentru procesarea acestora.


Transportul pentru comenzile de peste 1000 lei este GRATUIT. In cazul comenzilor cu o valoare mai mica de 1000 lei tariful depinde de sumele solicitate de firmele de curierat.

In cazul livrarilor prin curier, acesta va emite o chitanta pe loc pentru suma platita . Aceasta chitanta va reprezenta dovada platii numerar valabila atat pentru clienti persoane fizice cat si juridice; S.C. Mircea Seminee SRL nu va mai emite ulterior vreo chitanta.
Singura chitanta valabila este cea emisa de curier.

Verificarea coletului la livrare:

Verificarea coletului se poate efectua doar in prezenta curierului in limita a 5 minute si presupune o analiza estetica, nu si tehnica (proba de functionare) a produselor comandate.

Atunci cand sesizati faptul ca produsele primite difera de cele comandate, sau sunt neconforme, va rugam sa refuzati primirea coletului prin completarea AWB-ului in prezenta curierului.

Pentru comenzile care contin mai multe produse si constatati faptul ca doar o parte dintre ele sunt neconforme, refuzul de primire se poate aplica doar pentru intreg coletul, nu si partial.

In cazul comenzilor achitate in avans (plata card online, OP) pentru care s-a inregistrat refuz de primire si doriti returnarea contravalorii produselor, este necesar sa ne notificati in acest sens pentru a procesa in cel mai scurt timp posibil solicitarea dumneavoastra.

Costurile de transport pentru coletele refuzate la primire-din motive intemeiate sunt suportate in intregime de catre Mircea Seminee S.R.L.

Costurile de transport

Pot varia in functie de destinatie, de greutatea si marimea coletului. Tarifele de transport sunt stabilite de catre firmele de curierat si pot fi achitate la DESTINATIE (de catre client) sau la EXPEDITIE (caz in care costurile de transport se vor adauga la valoarea facturii; aceasta metoda prezinta avantajul reducerii costurilor de transport, in baza contractelor incheiate intre Mircea Seminee S.R.L. si firmele de curierat partenere). Mircea Seminee S.R.L. nu stabileste in mod independent costurile de transport si nu este beneficiarul acestor sume.

Despre stocuri

Exista mai multe stari in care se poate afla un produs de pe site.

Stocurile sunt actualizate constant, insa este o mica posibiltate sa existe anumite discrepante intre stocurile existente in magazin si cele afisate pe site. Facem tot posibilul sa pastram stocurile exacte.